Hudpleie kremer

Huden vår

Huden beskytter kroppen mot verden utenfor, og er menneskets største organ. Hos en voksen person utgjør overflaten på huden  omtrent to kvadratmeter og representerer 15 prosent av den totale kroppsvekten.

Huden beskytter oss mot angrep fra mikroorganismer, reagerer på trykk, varme, stråling, kulde og smerte. Den sørger for tilførsel av D-vitaminer fra solstrålene og hjelper oss til å regulere kroppstemperaturen. Huden en viktig del av kroppen. Det er derfor viktig å beskytte og ta vare på den.

Aldring av huden

Huden aldres og det oppstår rynker – enten vi vil eller ikke. Men det er flere ting du kan gjøre for å utsette hudens aldringsprosess og forebygge og eller forbedre mange av rynkene, sier sykepleier Anette Syvertsen.

Det finnes to typer aldring av hud

Den naturlige aldringsprosessen starter allerede ved 25-årsalderen, og forandringene skjer i alle hudlag og i alle celler. Du merker dette ved at du får fine linjer, og slappere og tørrere hud.

Huden aldres også på grunn av ytre påvirkninger som livsstil og miljø dvs. sol, vær og vind, røyking, kosthold og livsstil. Disse faktorene står for nesten 80 prosent av aldringen.

Fillere – og rynkebehandling

Les mer

Hårreduksjon

Les mer

IPL

Les mer

Overflatiske blodkar

Les mer

Øyelokkplastikk

Les mer

Forundersøkelse

Les mer