Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Hudanalyse

For å kunne velge riktig hudprogram er det viktig å ha god kunnskap om huden man skal behandle. Argus Vital har anskaffet Visia, som er et avansert hudanalysesystem utviklet av Procter & Gamble i USA. Den datastyrte maskinen gir god oversikt over både overflaten og de dypere lag i huden. Analysemaskinen viser hvordan det står til med hudens metabolisme, mikrosirkulasjon og næringsopptak. Visia gir en bred analysemulighet med 8 ulike bilder i 3 ulike vinkler, høyre, venstre og forfra. Dette gjør det lett å navigere seg inn på spesifikke områder som man ønsker å kartlegge.

Visia hudanalysemaskin kan også simulere en aldringsakselerasjon og aldringsreduksjon på 5-7 år. Med Visia kan man dokumentere resultater og fremskritt  som følge av behandlingen. Dette vil også gi en pekepinn på hvor effektiv behandlingen/produktene har vært og hvor raskt huden responderer.

Tørr hud

I løpet av høsten opplever mange at huden blir tørr. Temperatursvingningene og lavere luftfuktighet er en påkjenning for hudcellene.

Tørr hud viser seg typisk ved at den flasser og får en mer gusten overflate. Dette sees som regel tydeligst i panne og på kinn, men ofte er hele ansiktet berørt. For å motvirke dette problemet anbefaler vi at man spiser mat som inneholder gode fettsyrer (omega -3 fra fet fisk, avokado, nøtter med mere). Det er også av stor betydning at man får i seg nok vann. I tillegg er det viktig at man daglig pleier huden med gode fuktighets-kremer.

Dessverre er det en del som tror at det er gunstig å smøre huden med fete hudkremer for å motvirke at den blir glansløs. At huden føles tørr og stram betyr ikke nødvendigvis at man har en hudtype som trenger fett. Det kan like gjerne skyldes at man har en såkalt kombinert hudtype eller at huden er dehydrert. I denne situasjonen har huden underskudd på væske og trenger fukt, og ikke fett for å bli glatt og frisk. Fete fuktighetskremer vil ofte tette igjen porene, noe som igjen kan forårsake kviser og uren hud. Påføring av fete kremer vil også gi feil signal til huden slik at den slutter å produsere fukt. Den beste behandlingen for tørr hud er å bruke serum eller lette vannbaserte fuktighetskremer, som raskt absorberes og trenger inn i huden.

Hos Argus Vital fører vi flere medisinske hudpleieserier. Den mest avanserte er Forlle’d. Dette er banebrytende hudpleieprodukter, som bygger på en teknologi som har vunnet Nobel pris. Serien er utviklet og produseres i Japan. I motsetning til andre hudpleieprodukter er virkestoffene brutt ned til ioniserte lavmolekylær partikler. Disse aktive mikropartiklene trenger gjennom hudbarrieren og ned i de dypere cellelagene. Forlle’d er den eneste hudpleieserien på markedet som benytter denne patenterte teknologien der virkestoffene er små nok til å trenge dypt ned i huden.

Sykepleierne hos Argus Vital anbefaler for høsten en kur med lett kjemisk peeling (milkpeel) for tørr hud. Kuren består av fire behandlinger med 2 ukers mellomrom. Denne kuren passer for alle hudtyper. Behandlingen fjerner gamle hudceller og resultatet blir en frisk og sunn hud med glød. Celleaktiviteten stimuleres, linjer og porer minsker og man får bedre utbytte av de daglige hudproduktene.

Kontakt oss