Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Huden vår

Huden vår

Huden beskytter kroppen mot verden utenfor, og er menneskets største organ. Hos en voksen person utgjør overflaten på huden  omtrent to kvadratmeter og representerer 15 prosent av den totale kroppsvekten.

Huden beskytter oss mot angrep fra mikroorganismer, reagerer på trykk, varme, stråling, kulde og smerte. Den sørger for tilførsel av D-vitaminer fra solstrålene og hjelper oss til å regulere kroppstemperaturen. Huden en viktig del av kroppen. Det er derfor viktig å beskytte og ta vare på den.

Aldring av huden

Huden aldres og det oppstår rynker – enten vi vil eller ikke. Men det er flere ting du kan gjøre for å utsette hudens aldringsprosess og forebygge og eller forbedre mange av rynkene, sier sykepleier Anette Syvertsen.

Det finnes to typer aldring av hud

Den naturlige aldringsprosessen starter allerede ved 25-årsalderen, og forandringene skjer i alle hudlag og i alle celler. Du merker dette ved at du får fine linjer, og slappere og tørrere hud.

Huden aldres også på grunn av ytre påvirkninger som livsstil og miljø dvs. sol, vær og vind, røyking, kosthold og livsstil. Disse faktorene står for nesten 80 prosent av aldringen.

Tørr hud

I løpet av høsten opplever mange at huden blir tørr. Temperatursvingningene og lavere luftfuktighet er en påkjenning for hudcellene.

Tørr hud viser seg typisk ved at den flasser og får en mer gusten overflate. Dette sees som regel tydeligst i panne og på kinn, men ofte er hele ansiktet berørt. For å motvirke dette problemet anbefaler vi at man spiser mat som inneholder gode fettsyrer (omega -3 fra fet fisk, avokado, nøtter med mere). Det er også av stor betydning at man får i seg nok vann. I tillegg er det viktig at man daglig pleier huden med gode fuktighets-kremer.

Dessverre er det en del som tror at det er gunstig å smøre huden med fete hudkremer for å motvirke at den blir glansløs. At huden føles tørr og stram betyr ikke nødvendigvis at man har en hudtype som trenger fett. Det kan like gjerne skyldes at man har en såkalt kombinert hudtype eller at huden er dehydrert. I denne situasjonen har huden underskudd på væske og trenger fukt, og ikke fett for å bli glatt og frisk. Fete fuktighetskremer vil ofte tette igjen porene, noe som igjen kan forårsake kviser og uren hud. Påføring av fete kremer vil også gi feil signal til huden slik at den slutter å produsere fukt. Den beste behandlingen for tørr hud er å bruke serum eller lette vannbaserte fuktighetskremer, som raskt absorberes og trenger inn i huden.

Hos Argus Vital fører vi flere medisinske hudpleieserier. Den mest avanserte er Forlle’d. Dette er banebrytende hudpleieprodukter, som bygger på en teknologi som har vunnet Nobel pris. Serien er utviklet og produseres i Japan. I motsetning til andre hudpleieprodukter er virkestoffene brutt ned til ioniserte lavmolekylær partikler. Disse aktive mikropartiklene trenger gjennom hudbarrieren og ned i de dypere cellelagene. Forlle’d er den eneste hudpleieserien på markedet som benytter denne patenterte teknologien der virkestoffene er små nok til å trenge dypt ned i huden.

Sykepleierne hos Argus Vital anbefaler for høsten en kur med lett kjemisk peeling (milkpeel) for tørr hud. Kuren består av fire behandlinger med 2 ukers mellomrom. Denne kuren passer for alle hudtyper. Behandlingen fjerner gamle hudceller og resultatet blir en frisk og sunn hud med glød. Celleaktiviteten stimuleres, linjer og porer minsker og man får bedre utbytte av de daglige hudproduktene.

Kontakt oss