Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Overflatiske blodkar

Synlige blodkar og rødhet kan forekomme i ansikt, på kropp og bein. Ved hjelp av ny laser- og IPL-teknologi er det nå mulig å fjerne sprengte blodkar hvor som helst på kroppen

Hva kan vi hjelpe deg med?

Mange blodkarproblemer kan behandles med laser/IPL. Laserbehandling har vist seg vellykket på synlige blodkar i huden (teleangiektasier), couperose som er betegnelsen på små, synlig utvidede blodkar og rødhet i huden, hemangiomer (fødselsmerker), sjenerende (blå)kar på bena, og karforandringer forårsaket av sykdom, medisiner eller strålebehandling f.eks. rosacea eller kortison. Graviditeter, hormonelle forandringer, statisk arbeid, forfrysning, soling eller harde slag kan også føre til karforandringer.

Hvordan virker laser/IPL på behandling av blodkar?

Vi kan fjerne sprengte blodkar på ulike steder på kroppen. Laser/IPL  avgir sterke lysglimt gjennom et håndstykke som holdes i kontakt med huden. Lyses absorberes i det røde pigmentet i blodkaret, slik at det dannes varme. Varmen gjør at det ønskede blodkaret forsvinner. Dette kalles selektiv fotokoagulering, det vil si at man kan behandle en forandring i huden uten at omkringliggende vev skades. Dette forutsetter at huden ikke er for pigmentert, da pigmentet også absorberer lyset.

Er det noen som ikke kan behandles?

En vellykket behandling forutsetter at blodkarene er under 5 mm i diameter. De fleste hudproblemer med rød eller blå farge kan behandles, men ikke åreknuter.

For alle former for laser- / IPL-behandling er det slik at man ikke kan behandles dersom man bruker medisiner som gjør huden overømfintlig for lys av samme bølgelengde som det aktuelle laser- / IPL-lyset.

Er det nødvendig med flere behandlinger?

Det er vanlig med 1-4 behandlinger, men det er individuelt hvor mange behandlinger som er nødvendig. Det avhenger bl.a. av blodkarenes størrelse, omfang og hvor på kroppen de befinner seg.

Huden skal være helt leget før supplerende behandling, og det kan også ta noe tid før prosessen er avsluttet.

Er behandlingen smertefull?

Under behandlingen kjøles huden godt ned. De fleste opplever smerte som små stikk, men behandlingen er ikke direkte vond.

Hvor varig er resultatet?

Overfladiske blodkar fjernes permanent, men det kan komme nye. Man kan aldri garantere at karene forsvinner helt, men som regel oppnår en betraktelig for bedring.

Overfladiske blodkar

Synlige, overfladiske blodkar forekommer oftest i ansiktet og på bena. De er ikke medisinsk farlige men kan være skjemmende. Sprukne blodkar har mange ulike årsaker. Vi vet bl.a. at de er vanlige hos middel aldrede kvinner, og at arveanlegg spiller stor rolle.

Kontakt oss