Behandling av rynker

Behandling av rynker

Behandling av rynker

Det finnes flere metoder for behandling av rynker. Våre spesialutdannet kosmetiske sykepleiere kan hjelpe deg finne den behandlingen som er best for deg og huden din.

Behandling av rynker med injeksjoner

Botulinumtoksin, også kjent som Botox, er et nervegiftig protein og i kosmetikken det hyppigst brukte midlet for fjerning av rynker i huden. Behandlinger med Botulinumtoksin gjennomføres ved at små fortynnende doser injiseres i utvalgte ansiktsmuskler slik at nervesignalene til musklene blokkeres for hindre disse i å trekke seg sammen. Dette resulterer i at linjer og rynker glattes ut slik at huden for en jevnere overflate. I tillegg vil eksisterende linjer hindres fra å sette seg dypere inn i huden slik at aldringsprosessen reduseres. Denne formen for behandling av rynker og ujevnheter kan karakteriseres som enkel og trygg.

Typiske områder som blir behandlet med Botulinumtoksin:

 • Rundt øynene: Huden rundt øynene er relativ tynn og svært sensitiv til søvnmangel, stress, forurensing, sollys og tørking. Området rundt øynene er derfor ofte preget av rynker og aldringstegn som syntes mer enn ujevnheter i resten av ansiktet. Botox er anerkjent som den mest effektive behandlingen mot rynker rundt øynene.
 • Sinnarynken mellom øyebrynene – (glabella)
 • Rynker i panne (Frontalis) kan reduseres eller fjernes.
 • Tannkjøttsmil (Gummysmile): Kan være veldig sjarmerende, men enkelte plages med det og ønsker å behandle det. Dersom man har en overaktiv muskel i overleppen kan det forårsake at man viser for mye tannkjøtt når man smiler. Ved bruk av Botulinumtoksin vil nerveimpulsen til de mimiske musklene som styrer overleppen hemmes. Dette fører til at musklene vil slappe av og tannkjøttet blir mindre synlig når man smiler.
 • Rynker rundt leppekant kan reduseres eller fjernes.
 • Øyebrynsløft
 • Behandling av hals.
 • Rynker og søkk i hake kan reduseres eller fjernes.
 • Rynker og linjer på nesen (Bunnylines) kan reduseres eller fjernes.
 • Tanngnissing kan reduseres eller fjernes.
 • Behandle munnviker som dras nedover (surmunn)
 • Minske brede og maskuline kjever

Forbedringer er først synlig 2–5 dager etter behandlingen og det endelige optimale resultatet fremkommer som regel etter 14 dager. Varigheten av resultatene avhenger av person og behandlingsområdet og varierer mellom 4–6 måneder.

Personer som ikke skal behandles med Botox inkluderer:

 • Barn og ungdom under 18 år
 • Klienter med alvorlige muskellidelser
 • Gravide eller ammende

Behandling av rynker og hudskader med fraksjonert CO2 laser

Skin resurfacing (laserbehandling) av rynker og hudskader er et godt og effektivt alternativ til kirurgiske inngrep. Beauty Vital har anskaffet nyeste teknologi innen fraksjonerte CO2 lasere.

Fraksjonerte lasere har til stor grad erstattet ikke-fraksjonert CO2 lasere, som man brukte tidligere. Fraksjonert laserbehandling brukes i dag til behandling av arr etter kviser, rynker, fjerning av utvekster i huden, forbedring av pigmentforstyrrelser, poikiloderma, strekkmerker og traumatiske arr.

Hvordan fungerer laserbehandlingen

Målet med fraksjonert laserteknologi er å oppnå samme eller bedre resultat enn det man tidligere fikk med ikke-fraksjonerte lasere, men med kortere tilhelingstid og lavere risiko. En fraksjonert laser lager hundrevis av bitte små hull i huden. Huden rundt hullene er uberørt. Hvert hull blir da en ”mikrotermal behandlingssone”. Avhengig av utstyr og innstilling kan man regulere oppvarmingsgraden og på den måten påføre en liten termisk skade som gir oppstramming av huden. Etter behandlingen skjer en «reparasjonsprosess» med påfølgende hudforbedring. Siden store deler av huden er uberørt blir tilhelingen raskere enn ved ikke-fraksjonert CO2 laser.

Hvordan utføres behandlingen?

Hos Beauty Vital blir alle pasienter grundig undersøkt før man gjør hudforbedrende laserbehandling. Man undersøker det aktuelle området, diskuterer problemet og konkluderer med hvilken behandling som vil gi best resultat. Det er fast rutine at det tas bilde av pasienten før behandlingen. Vi gir også informasjon om hvilke resultater som kan forventes.

På behandlingsdagen må du komme til klinikken1 time før selve behandlingen slik at vi kan påføre en effektiv og god bedøvelseskrem. Behandling av hele ansiktet tar ca. 20-30 minutter, og kortere for mindre områder. Selv med bedøvelse vil man oppleve noe ubehag. Vi bruker også Cryo 5 kjøler som gir god smertelindring.

Hvem egner seg for behandling?

Fraksjonert CO2 laserbehandling egner seg best for pasienter med lys hud.

Laserbehandlingen gir merkbare resultater allerede etter en behandling og det er en effektiv måte å bli kvitt fine linjer, mindre rynker, akne arr og pigmentflekker. Du får et resultat som varer i mange år. I motsetning til kirurgi vil du raskt være tilbake på jobb etter behandlingen.

Hvordan ser huden ut etter behandlingen?

Huden vil minne om en sterk solbrenthet de første dagene. Tilhelingstiden varierer noe fra person til person.

Bivirkninger

Man ser få komplikasjoner etter fraksjonert laserbehandling. Det er imidlertid viktig at sykepleieren er kritisk under den forutgående konsultasjonen slik at man velger de pasientene som vil få et godt resultat og sier nei til dem som ikke egner seg for behandling.

Mulige bivirkninger man bør være informert om:

 1.  Hyperpigmentering: Dette kan oppstå hos pasienter med mørkere hudtype. Vanligvis normaliseres dette helt fint i løpet av 3-6 måneder. Man kan eventuelt benytte en blekekrem for raskere å bli kvitt problemet:
 2. Hypopigmentering: Det vil si tap av pigment slik at man får hvite flekker i huden som vedvarer. Dette er en sjelden bivirkning. Dette er først og fremst et problem hos dem med mørk hud.
 3. Infeksjon: Det finnes en liten risiko for at man kan få oppblussing av herpes på leppene. For å unngå dette forbehandler vi alle med tabletter. Det kan også oppstå en bakterieinfeksjon i huden i etterkant, men er ikke vanlig og det er enkelte å behandle.
 4. Rosacea / Perioral dermatitt: Av og til kan man få et lett oppblussing av rosacea og perioral dermatitt etter fraksjonert laserbehandling. Dette behandles i så fall med tabletter.
 5. Arrdannelse: Dette er en sjelden bivirkning. Hvis man har hatt unormal arrdannelse tidligere bør man unngå behandlingen.

Hvem er gode kandidater for behandlingen?

Personer med akne arr kan oppnå god forbedring av situasjonen etter 1 -3 behandlinger. Den typiske pasienten er yngre personer i alder 20-40 år.

En annen gruppe som egner seg godt for fraksjonert CO2 behandling er personer i litt mer voksen (alder 40 – 70 år) som ønsker behandling av fine linjer og rynker Effekten er varig, men man vil naturligvis utvikle nye linjer og rynker med årenes løp.

Hvem egner behandlingen seg ikke for?

Personer som har hatt unormal arrdannelse eller sykdommer som gir solømfintlighet bør ikke behandles. Behandlingen skal ikke gis rett etter avsluttet behandling med isotretinoin (roaccutan). Risikoen er høyere ved mørkere hudtype, og en skal være forsiktig med behandling av mørk hud. Selv om det ikke finnes dokumentasjon at fraksjonert laserbehandling har noen som helst skadelig virkning ved graviditet behandler vi ikke gravide og ammende.

Bestill time

Legg igjen ditt telefonnummer, så kontakter vi deg for å avtale time!