Botox og filler – hva er forskjellen?

Jeg vil tro at du i hvert fall har hørt ordet “Botox“, “Botonox” eller ‘’Butinox’’, som noen kaller det. Avhengig av din tro (eller mistro) på injeksjoner, kan dette ordet trolig gi deg assosiasjoner som: frossent ansikt, et konstant overrasket utseende eller – om alt går bra – et “gjorde hun eller gjorde hun ikke?”-uthvilt utseende/ansikt. Men hva med den andre populære injeksjonen som de kaller “filler“? Hva er det? Er dette det samme som ‘’Botox’’? Hva er riktig for meg? Her er alt du trenger å vite om disse injeksjonsbaserte behandlingene.

Så hva er egentlig Botox?

Om du ikke vet svaret, fortvil ikke – det er faktisk litt forvirrende. Botox er egentlig navnet på et av legemiddelene som inneholder botulinum toxin type A. Det finnes mange andre leverandører og merkenavn som inneholder det samme virkestoff, nemlig botulinum toxin. Botulinum toxin er mye brukt i forskjellige sammenhenger, blant annet brukt ved medisinsk behandling av krampetilstander, skjelende øyne, overdreven svette og kosmetisk behandling av rynker. Toxinet virker muskelavslappende og gjør at muskelgrupper ikke kan trekke seg sammen.

Ved kosmetisk behandling av rynker injiseres stoffet i små muskler i ansiktet, for eksempel musklene som trekker øyenbrynene sammen og danner ‘’sinnarynken’’, og hemmer musklenes bevegelser. Dette fører til at rynkene blir mindre synlig ved at den overliggende huden jevnes og glattes ut.

Om du ønsker å reduser linjer og rynker som er forårsaket mimikk (ansiktets “kroppsspråk”), er muskelavslappende injeksjon et godt alternativ.

Hva med filler, da?

Om linjer og rynker derimot er forårsaket av volumtap er filler et bedre alternativ.

Filler er som det engelske ordet indikerer – et produkt som injiseres for å ‘’fylle ut’’ eller rette ut et området i huden.

Som en del av aldringsprosessen mister huden spenst, fukt og volum. Mangelen på dette kan føre til at huden blir tørr og utvikler linjer, folder og rynker. Det er her filler kommer inn i bildet. Når man injiserer filler, som inneholder hyaluronsyre, tilfører man fuktighet og volum til stedene som eventuelt mangler dette. Det finnes flere forskjellige typer filler med varierende tykkelse, for å behandle forskjellige problemer – fra fine linjer, dype smilerynker til å øke volum i lepper. De varierende typene filler, og området de injiseres i, gir varierende varighet, fra 6 måneder opp mot 2 år.

Så hvis filler også bidrar til å redusere fine linjer og rynker, hvordan er de forskjellige fra muskelavslappende injeksjoner med botulium toxin? Mens toxinet bekjemper linjer forårsaket av ansiktsuttrykk, vil filler bekjemper linjer som er forårsaket av volumtap.

Hva vil du ha: Botox eller filler? Kanskje litt av begge deler?

Vi i Argus Vital hjelper deg gjerne med å sette opp et behandlingsopplegg som passer akkurat deg, for ungdommelige og naturlige resultater.

Ta kontakt for mer info!

Xoxo Argus Vital