Hvor viktig er hudpleie?

– Invester i huden din, den skal representere deg lenge!

Huden er kroppens største organ, og blir daglig utsatt for en rekke påkjenninger. De viktigste er sollys, vaskemidler og andre kjemikalier, samt støv og mikrober.

Den trenger derfor pleie, og rens er det første steget på vei til en sunn og frisk hud. Noen mener at det er greit å bruke vanlig såpe – de tar dessverre ganske feil. Huden har mye lavere pH-verdi enn vanlig såpe, som fører til at bruk av såpe forstyrrer hudens pH, og dermed kan ødelegge hudens naturlige beskyttelsesevne. Såpebruk kan bla. føre til at huden tørker ut, som igjen gjør at man fortere kan utvikle linjer og rynker. Velg derfor en rens som er tilpasset din hudtype, for optimal pleie og god hudhelse.

Et annet viktig steg i din hudpleierutine er eksfoliering. Huden fornyer seg hele tiden og døde hudceller kan hope seg opp på overflaten. Dette fører til at huden blir blass og grov. Opphopning av døde hudceller er også en av hovedgrunnene til utvikling av akne. For å fjerne døde hudceller kan man bruke en mekanisk skrubb, enzym peeling eller eksfoliering med syrer. Vi i Argus Vital hjelper deg gjerne med å finne en behandling som passer deg og din hud! Bestill time for hudanalyse her.

Det viktigste av alt når du skal innføre gode hudpleierutiner er solbeskyttelse. Vi blir stadig utsatt for UV-stråling – selv i situasjoner der du ikke skulle tro det. Selv når det er overskyet, eller om du sitter inne bak et vindu, blir du utsatt for UV-stråling. Disse UV-strålene sies å forårsake ca 90% av hudens aldring. Og ikke nok med det; UV-stråler kan også gi hudkreft. Kreftforeningen anbefaler at man bruker solkrem, med minimum solfaktor 15, året rundt. Du kan lese mer om dette her. Solkrem, eller kremer som inneholder SPF, er helt nødvendig for å beskytte og opprettholde en sunn og frisk hud.

Om du allerede har et hudproblem, eller ønsker å forebygge fremtidige problemer – snakk med oss. Det kan være pigmenteringer, akne, rynker eller sensitivitet, og i alle tilfeller er en god hudpleierutine kjempeviktig. Vi sammenligner ofte hudpleie med trening. Vi er spesialister på hud og kan på mange måter sammenligne oss med en personlig trener. Vi gir deg et “treningsprogram” som du skal gjøre hjemme hver dag. Noen ganger vil det også være behov for en skikkelig “PT-time” her på klinikken, for å få enda mer ut av din ‘’trening’’. I likhet med trening er det ikke den ene gangen i måneden du har PT-time som gir de største resultatene. Det er det du selv gjør hver dag som er det viktigste.

Hos Argus Vital finner du et bredt utvalg av hudpleieprodukter, “cosmeceuticals” (medisinsk hudpleie) og behandlinger som kan hjelpe deg og din hud å komme i “bedre form” ☺ 

Besøk vår klinikk i Oslo for råd og hjelp til å finne riktige produkter og behandlinger for deg – hudpleie er viktig!

Xoxo Argus Vital