Sliter du med pigmentflekker?

I det vi nærmer oss en (forhåpentligvis) solfylt sommer er det på sin plass å minne om viktigheten av å beskytte huden.

Mange av oss opplever å utvikle aldringstegn på solutsatte områder. Noen får skjoldete og misfarget hud, noe vi gjerne kaller aldersflekker eller leverflekker. En mye brukt samlebetegnelse for disse flekkene er pigmentflekker, og de kommer som regel i ansiktet. Utvikling av pigmentflekker kan komme av sol, skade og hormonell påvirkning. Både pigmentering forårsaket av hormoner, såkalt melasma, og hyperpigmentering er hudforandringer som vises som brune flekker i ansiktet. Det kan dreie seg om én eller flere enkeltflekker eller fremstå mer utbredt, slik som melasma. Dette kan gi inntrykk av at huden er ujevn, og kan oppleves sjenerende for mange.

Alle former for pigmenteringer skyldes pigment (melanin) og pigmentcellen (melanocytt).

Melanin er pigmentet som skaper vår hudtone – enten det er brun, rød eller gul – og alle produserer melanin. Melanin er også det som farger håret og øynene dine, og dannes i celler som kalles melanocytter. Når disse melanocyttene blir trigget – enten ved skade, solstråler eller hormonelle endringer – produserer de ekstra melanin som igjen forårsaker mørke flekker. Noen av disse mørkere flekkene blekes naturlig over tid, mens andre blir og blir og blir…

Det viktigste du selv kan gjøre for å forhindre utvikling av pigmentflekker er å bruke solbeskyttelse. Solbeskyttelse er hudpleietips NR 1, så dette kan ikke sies for ofte. Bruk SPF hver eneste dag, året rundt – også når det er overskyet! Solkrem vil ikke fjerne pigment, men det vil forhindre videre utvikling. Mange kremer inneholder også forskjellige ingredienser som kan bidra til å bremse utviklingen av melanin, og også spre melaninet jevnere i huden.

Har du allerede utviklet pigmentflekker? Fortvil ikke. Hos Argus Vital tilbyr vi en rekke forskjellige behandlinger som kan redusere pigmentflekker – IPL, kjemisk peel, Dermapen, Mesoterapi og medisinske kremer.

Kom gjerne innom eller kontakt oss for en kostnadsfri og uforpliktende konsultasjon, og vi lover å lære deg mer om hva du kan gjøre for unngå og/eller bli kvitt pigmentflekker.

Xoxo Argus Vital