Lider du av overdreven svetting?

Overdreven svette, på fagspråket kalt hyperhidrose, er ikke uvanlig. Det er helt ufarlig, men fører ofte til sjenerende problemer som svettelukt og flekker på klærne. Dette kan oppleves svært plagsomt, og hemmende i sosial settinger.

Cirka 1 % av befolkningen har en svetteproduksjon som er høyere enn det som trengs for å regulere kroppstemperaturen. Den økte svetteproduksjonen kan ramme hele kroppen, men er oftest lokalisert til armhuler, hender og føtter. Du kan lese mer om svetteproblemer her.

De som opplever dette har kanskje prøvd forskjellige deodoranter, antiperspiranter og andre spesialprodukter. Noen av disse kan gi en betydelig svie, og er kanskje ikke så effektive som man helst skulle ønske. Det finnes imidlertid en annen løsning på problemet som mange ikke er klar over – svettebehandling med Botulinumtoxin.

Det sies at den mest effektive behandlingen mot svette er injeksjoner med Botulinumtoxin – vi er enige. Behandlingen foregår ved at små doser av stoffet blir injisert i huden der problemet er – typisk under armene. Virkestoffet blokkerer nerveimpulsene som går frem til svettekjertelen, slik at produksjonen av svette reduseres. Virkningen kommer som regel én uke etter behandling og varer i 3-12 måneder. Man kan forvente ca. 90 % reduksjon av svetteproduksjon etter behandling. Effekten på nervesignalene, og svettekjertlene, er midlertidig og normal funksjon gjenvinnes etter en stund. Behandlingen må derfor gjentas for å oppnå vedvarende effekt. Ved gjentatte behandlinger kan man også oppleve en mer langvarig effekt av hver behandling. Les mer om vår svettebehandling her.

Er du plaget med overdreven svetteproduksjon og ønsker å vite mer om svettebehandling?  

Ta kontakt med Argus Vital for en uforpliktende prat ☺

XOXO Argus Vital