Slik forbereder du huden til påskesolen

Denne fantastiske vårsolen som vi har lengtet etter så lenge, er for mange den første eksponeringen for sterke UV-stråler etter en lang og mørk vinter. Det er derfor ekstra viktig å beskytte seg nå i påskesolen.

Når vi er i sola er vi utsatt for to typer UV- stråling: UVA og UVB
UVA trenger gjennom skyer, vinduer og dypt ned i huden til. UVA-stråler produserer frie radikaler, som i verste fall kan ødelegge cellenes DNA, som igjen kan føre til utvikling av hudkreft. UVB er svært intense og trenger igjennom overhuden, men ikke vinduer og skyer. Det er disse strålene som fører til at huden får farge. UV-stråling kan føre til pigmentforstyrrelser og endring i elastin- og kollagenfibrene i huden, som gjør huden slappere og kan forårsaker rynker. Det er derfor viktig og beskytte seg både mot UVA og UVB.

For å beskytte seg mot frie radikaler bør man bruker produkter som inneholder antioxidanter. Man kan ta en behandling med mesoterapi for maksimal solbeskyttelse før den streker påskesolen. Mestoterapi er en behandling som består av mange små intradermale injeksjoner i huden for å redusere aldringsstegn og gi en friskere og mer spenstig hud. Serumet som injiseres, “meso-coctailen”, består av vitaminer, antioxidanter, beskyttende og fuktighetsgivende ingredienser.

Solen står for ca 80-90% av hudens aldring. Ansiktet er ekstra utsatt for sol og solskader og det er derfor veldig viktig med solbeskyttelse. Den beste anti-rynke kremen man kan bruker er faktiske så enkelt som solkrem.

Hos argus vital har vi godt utvalg i solkremer som beskytter både mot UVA- og UVB-stråler. Kom innom så hjelper vi deg med å finne en solkrem som er tilpasset din hud.